30-års samlad erfarenhet av värmepumpar från olika märken

Mån-Fre: 07:00 - 17:00

Jour till 22.00

Kvalité med Lång Garanti

6 års trygghet

Kompressorgaranti

10 år

Installation av luft-vattenvärmepump i Haparanda

Redo för Bergvärme?

Vi är auktoriserade återförsäljare och installatörer av det etablerade tyska kvalitetsmärket Vaillant. Låt oss på Bergvärmetjänst ge er tillgång till ett mer effektivt och energisparande värmesystem. Läs mer

Lång erfarenhet

Vi har mer än 30 års erfarenhet i branschen och har levererat fler än 2000 värmepumpar. Vi hjälper dig att att välja rätt värmepump utifrån dina behov, din budget och den miljö som din fastighet befinner sig i. Läs mer

Installation av luft-vattenvärmepump i Haparanda

En luftvärmepump extraherar värme ur utomhusluften och ger sedan värmen till inomhusluften istället. För en kWh el som används för att driva en luftvärmepump får man normalt ut cirka två till tre kWh värme till huset.

Vad är det då för skillnad på en luftvärmepump och en vattenvärmepump? Både luft/luftvärmepumpar och luft/vattenvärmepumpar suger värmen ur uteluften. Skillnaden är att en luft/luftvärmepump producerar värme som sprids i huset med den cirkulerande inomhusluften, medan luft/vattenvärmepumpen kopplas till husets vattensystem: golvvärme, radiatorer och varmvatten.

Luft/luftvärmepumpen kan inte producera varmt vatten, men kan däremot byta riktning och användas för att kyla inomhusluften – AC.

Luft vatten värmepumpar instllation och underhåll

Vill du installera en luft-vattenvärmepump och minska driftskostnaderna? Boka tid för en kostnadsfri rådgivning med oss så hjälper vi dig med en prisvärd helhetslösning.