30-års samlad erfarenhet av värmepumpar från olika märken

Mån-Fre: 07:00 - 17:00

Jour till 22.00

Kvalité med Lång Garanti

6 års trygghet

Kompressorgaranti

10 år

Bergvärmepumpar | Umeå

Redo för Bergvärme?

Vi är auktoriserade återförsäljare och installatörer av det etablerade tyska kvalitetsmärket Vaillant. Låt oss på Bergvärmetjänst ge er tillgång till ett mer effektivt och energisparande värmesystem. Läs mer

Lång erfarenhet

Vi har mer än 30 års erfarenhet i branschen och har levererat fler än 2000 värmepumpar. Vi hjälper dig att att välja rätt värmepump utifrån dina behov, din budget och den miljö som din fastighet befinner sig i. Läs mer

Bergvärmepumpar i Umeå: Så fungerar de

Bor du i Umeå med omnejd och söker mer information om bergvärmepumpar? Här förklarar vi i detalj processen bakom att få en bergvärmepump installerad i ditt hem, allt från förberedelser till slutresultatet - ett uppvärmt hus.

Anmälan och godkännande från Umeå kommun

Innan du kan installera din bergvärmepump, krävs en anmälan till Umeå kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd. Detta beror på att installeringen involverar borrning i marken för att skapa ett hål där värmeenergin ska hämtas upp. Läs mer på Umeå kommuns hemsida för att få detaljerade instruktioner.

Förberedelse och placering av borrning

Borrningen för din bergvärmepump måste förberedas ordentligt för att minimera störningar och skador på din trädgård. Borrningsföretag försöker alltid att lämna så lite avtryck som möjligt efter sig. Och kom ihåg, olika borrhål måste placeras minst 20 meter från varandra.

Borrning och energibrunn

Därefter kommer själva borrningen. För att utvinna tillräckligt med energi, måste hålet ha ett aktivt borrdjup mellan 100 och 200 meter. Energibrunnen, slangar och kopplingar kommer sedan att grävas ner under mark.

Återställning av trädgården och installation inomhus

När borrningen är klar och utrustningen bortforslad, återställs din trädgård till sitt ursprungliga skick. Därefter påbörjas inomhusarbetet. Den gamla pannan demonteras, och den nya värmepumpen installeras. Rör dras mellan värmepumpen och ytterväggen där borrhålets slangar kommer in.

Tester och Garantier

När allt är installerat, är det dags att testa systemet och säkerställa att allt fungerar korrekt. Installatören kommer också att informera dig om hur du använder och underhåller din nya bergvärmepump. Dessutom är det viktigt att fylla i garanti- och försäkringspapper samt registrera produkten.

Bergvärmepumpar i Umeå är ett kostnadseffektivt och miljövänligt alternativ för att värma upp ditt hem.

Intresserad av att köpa en bergvärmepump? Kontakta oss så berättar vi mer.