30-års samlad erfarenhet av värmepumpar från olika märken

Mån-Fre: 07:00 - 17:00

Jour till 22.00

Kvalité med Lång Garanti

6 års trygghet

Kompressorgaranti

10 år

Bergvärmepumpar | Nordmaling

Redo för Bergvärme?

Vi är auktoriserade återförsäljare och installatörer av det etablerade tyska kvalitetsmärket Vaillant. Låt oss på Bergvärmetjänst ge er tillgång till ett mer effektivt och energisparande värmesystem. Läs mer

Lång erfarenhet

Vi har mer än 30 års erfarenhet i branschen och har levererat fler än 2000 värmepumpar. Vi hjälper dig att att välja rätt värmepump utifrån dina behov, din budget och den miljö som din fastighet befinner sig i. Läs mer

Så Installeras bergvärmepumpar i Nordmaling - Din guide

Planerar du att installera bergvärmepumpar i Nordmaling? Den här artikeln tar dig igenom varje steg i processen, från de initiala förberedelserna till det ögonblick då din nya värmepump börjar värma upp ditt hem.

Sök tillstånd från Nordmalings kommun

Innan din bergvärmepump kan installeras och kopplas till ditt hem, behöver ett hål borras i marken för att samla in värme. För att få lov att borra måste du först ansöka om tillstånd hos miljö- och hälsoskyddsnämnden i Nordmaling. Reglerna kan variera, så det är viktigt att du undersöker vad som gäller i Nordmaling och tar hänsyn till att handläggningstiden kan variera.

Viktigt att veta! Borrhål måste placeras minst 20 meter från varandra. Om din granne redan har borrat för bergvärme kommer detta att påverka var du kan borra på din tomt.

Förberedelser i din trädgård

När det är dags att borra förbereder borrteamet din trädgård och ställer upp borrutrustningen. Målet är att minimera påverkan på din trädgård och undvika skador på blommor, stenplattor och gräsmatta så mycket som möjligt. Ofta är det möjligt att lägga ut markskydd innan borrutrustningen förs in i trädgården.

Borrning

Nu börjar själva borrningen. För att utvinna tillräckligt med energi borras hålet vanligtvis mellan 100 och 200 meter ner i berget. Ibland kan det behövas två borrhål som kopplas samman för att maximera värmeutvinningen.

Installation under marken

När hålet är borrat sätts energibrunnen och dess kopplingar ner i marken. Den del av hålet som är ovanför berggrunden skyddas med sammansvetsade metallrör. Sedan införs slangar i hålet, vilka transporterar en speciell vätska (brinevätska) för att transportera värmen från berget till ditt hus.

Återställning av din trädgård

När borrningen är klar tas borrutrustningen bort. Även om borrteamet har varit försiktiga kan det behövas lite arbete för att återställa gräsmattan och stenplattorna till deras ursprungliga skick.

Påbörja inomhusinstallationen

När förberedelserna utomhus är klara är det dags att börja arbetet inomhus. Din gamla värmepanna avlägsnas och din nya värmepump installeras. Sedan kopplas rör mellan värmepumpen och väggen där borrhålsrören kommer in i huset.

Dags att testa din nya bergvärmepump

När installationen är klar och systemet har fyllts med brinevätska, kontrollerar installatören noga att allt fungerar som det ska. Du får också information om hur du sköter och underhåller din nya bergvärmepump. Slutligen fylls garantipapper och försäkringshandlingar i, och produkten registreras.

Intresserad av att köpa en bergvärmepump? Kontakta oss så berättar vi mer.